Chocolade avocado taart

RECEPT CREDIT:  LIZ SHAW, MS, RDN, CLT

RECEPT CREDIT: LIZ SHAW, MS, RDN, CLT

ingredienten:

480g havermout

3/4 theelepel bakpoeder

1/4 theelepel baksoda (zuiveringszout)

Een snufje grof zout

3 theelepels ongezoete cacaopoeder

1 gepureerde avocado

1 groot ei (of 60 ml eiwit)

1 theelepel amandel extract

240ml amandelmelk (of melk naar keuze)

60ml maple syrup

1 tub Chocolate Halo Top

113 gram chocolate (70% cacao) in stukjes

instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden

  2. Blender de havermout fijn

  3. Voeg bakpoeder, baksoda, zout en cacaopoeder toe. Mix alles door elkaar (meestal ongeveer 30 seconden)

  4. Voeg een gepureerde avocado, een ei, amandel extract, amandel melk en maple syrup toe. Mix met een spatel.

  5. Voeg langzaam 60ml van de haver/bloem mix bij de avocado puree. Mix en voeg alles bij elkaar.

  6. Schenk het beslag en verdeel in vier gelijke stukken van c.a. 7 cm in ronde of rechthoekige bakvormen.

  7. Bak in de oven voor 28 minuten, je kunt met een satéprikker checken of het klaar is.

  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen (op een afkoelrek)

  9. Haal de Chocolate Halo Top tub uit de vriezer om wat zachter te worden.

  10. Voeg ruim Halo Top ijs toe op de cake en leg een andere cake erop.

  11. Garneer met stukjes chocolade, en genieten maar!

Chocoladetaart Met Banaan Pindakaas

RECEPT CREDIT  DESSERTS WITH BENEFITS

ingrediënten:

1 kant en klare taartbodem met korst
2 grote bananen die goed rijp zijn.
2 tubs Halo Top Peanut Butter Cup
slagroom
banaan, in plakjes
mini chocolade flakes

instructies:

  1. Begin met de bananen in plakjes te snijden. Bedek de taartvorm met de plakjes banaan.

  2. Nadat je de Halo Top tubs voor 30 minuten op kamertemperatuur laat staan schep je ze bovenop de plakjes banaan en smeer je ze uit.

  3. Stop de taart voor 6+ uur in de vriezer totdat het geheel hard is.

  4. Serveer met slagroom, plakjes banaan en mini chocolade flakes!

Tiramisu Cake

RECEPT CREDIT  DESSERTS WITH BENEFITS

ingrediënten: 

Lange vingers:

  • 6 eetlepels kokosmeel 

  • ¼ theelepel bakpoeder 

  • Een snufje zout 

  • 3 eieren, op kamertemperatuur 

  • 60ml Pure Maple Syrup 

  • 60ml kokosolie, gesmolten 

  • 2 theelepels vanille extract 

Vulling en toppings: 

  • 3 eetlepels espresso of sterke koffie 

  • 1½ eetlepel Golden Rum of Kahlua 

  • 2 tubs Vanilla Bean Halo Top 

  • 1 eetlepel pure cacaopoeder •

instructies:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius en spray een ovenschaal van ongeveer 20x13cm in met bakspray. 

  2. Meng het kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom. 

  3. Gebruik een andere kom om de eieren, gesmolten kokosolie, de Maple Syrup en het vanille extract te mengen totdat het glad is. Doe dan de droge ingrediënten bij de natte en mix totdat het mengsel glad is. 

  4. Schep het beslag in de ovenschaal en bak voor 25 minuten of totdat het midden stevig is als je erop tikt. 

  5. Laat je lange vingers geheel afkoelen op een roostertje. 

  6. Bedek een langwerpige bakvorm van 20x13cm met plasticfolie (of met bakpapier) 

  7. Meng de espresso en rum (of Kahlua) bij elkaar in een kleine kom 

  8. Snijd de cake in 16 vingers en leg er 8 in de langwerpige bakvorm. Druppel er dan ongeveer de helft van het koffie en rum mengsel overheen. Schep een tub Halo top over de vingers en strijk het glad. Stuif de helft van de cacaopoeder over het ijs. Plaats de bakvorm voor 1 uur in de vriezer.

  9. Leg daarna de overige “vingers” op de cacaopoeder, druppel daar de rest van het koffie/rum mengsel overheen, daarna schep je de laatste tub Halo Top erbovenop en strijk je die weer glad. Stuif het laatste beetje cacaopoeder eroverheen en leg de bakvorm voor 2 uur in de vriezer. 

  10. Snijd de Tiramisu in 8 stukken of plakken. Serveer gelijk en smullen maar!

Spekkoek

HT19_NL_Spekkoek_1080x1080px.jpg

ingrediënten: 

1 tl kaneel
1/2 tl kardemom
1/8 tl kruidnagel
1/8 nootmuskaat
10 eieren
500 gram boter
250 gram suiker
1 tl vanille extract
250 gram patent bloem
1 tl zout


instructies:

  1. Begin met het splitsen van de eieren. 

  2. Mix vervolgens de boter, vanille en suiker in een aparte kom. Mix de eierdooiers stuk voor stuk door het geheel.

  3. Klop de eiwitten in een andere kom op tot ze stijf zijn. Roer de eiwitten voorzichtig door het boter mengsel. Voeg vervolgens een klein beetje bloem en zout toe aan het mengsel en roer het geheel voorzichtig door elkaar. Herhaal dit tot alles gemengd is en er een beslag ontstaat.

  4. Verdeel het beslag in twee delen. Voeg de kruiden aan een deel toe en roer het door het beslag heen.

  5. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.

  6. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

  7. Verdeel 2 tot 3 eetlepels van het naturel beslag over de bodem van de springvorm. Bak de eerste laag een paar minuten af. Neem de springvorm uit de oven als de naturel laag klaar is. Verdeel vervolgens 2 tot 3 eetlepels van het gekruide beslag over de naturel laag en maak een tweede laag. Bak deze laag weer een paar minuten af.

  8. Herhaal dit proces tot de springvorm gevuld is.

  9. Snij de zijkanten voorzichtig weg om de lagen van de spekkoek zichtbaar te maken.

  10. Serveer de spekkoek met Halo Top ijs

Chocolade Hazelnoot Bonbons

RECEPT CREDIT  DESSERTS WITH BENEFITS

ingrediënten:

3 pinten Chocolade Halo Top

2 eetlepels Nutella

6 hazelnoten

Siliconen bakvorm met 12 halve bol vormen (https://www.amazon.com/gp/product/B01HNJEYBQ/)

1 kopje geplette hoorntjes

227gr gesmolten chocoladeschilfers

1 eetlepel gesmolten kokosolie

3/4 kopje gehakte hazelnoten

instructies:

  1. Plaats de siliconen bakvorm op een bakplaat. Maak plaats in je vriezer voor de bakplaat.

  2. Schep de Halo Top in de bakvorm en spreid het ijs uit tot het gelijk verdeeld is. Plaats de bakplaat 2 uur in de vriezer.

  3. Gebruik een theelepel om in het midden van elke bol ijs een kleine holte te maken. Schep 1 theelepel Nutella in de holtes en duw er een hazelnoot in. Plaats de bakvorm 1 uur in de vriezer.

  4. Werk snel en plaats de bevroren halve ijsbollen op de bakplaat. Voeg hierna de halve bollen ijs en de halve bollen met Nutella en hazelnoot samen om zo een ijsbal te maken. Plaats de bakplaat 1 uur in de vriezer.

  5. Vul een ondiepe schaal met de geplette hoorntjes. Rol de ijsbollen in het mengsel tot ze volledig bedekt zijn, leg ze daarna terug op de bakplaat en plaats ze opnieuw 1 uur in de vriezer.

  6. Meng de gesmolten chocolade, gesmolten kokosolie en gehakte hazelnoten in een kleine schaal.

  7. Prik met een vork door een ijsbol en schep de chocolade erover, plaats de ijsbal daarna opnieuw op de bakplaat. Doe dit ook met de rest van de bollen. Plaats de bakplaat 1 uur in de vriezer.

  8. Genieten!