Spekkoek

HT19_NL_Spekkoek_1080x1080px.jpg

ingrediënten: 

1 tl kaneel
1/2 tl kardemom
1/8 tl kruidnagel
1/8 nootmuskaat
10 eieren
500 gram boter
250 gram suiker
1 tl vanille extract
250 gram patent bloem
1 tl zout


instructies:

  1. Begin met het splitsen van de eieren. 

  2. Mix vervolgens de boter, vanille en suiker in een aparte kom. Mix de eierdooiers stuk voor stuk door het geheel.

  3. Klop de eiwitten in een andere kom op tot ze stijf zijn. Roer de eiwitten voorzichtig door het boter mengsel. Voeg vervolgens een klein beetje bloem en zout toe aan het mengsel en roer het geheel voorzichtig door elkaar. Herhaal dit tot alles gemengd is en er een beslag ontstaat.

  4. Verdeel het beslag in twee delen. Voeg de kruiden aan een deel toe en roer het door het beslag heen.

  5. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.

  6. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

  7. Verdeel 2 tot 3 eetlepels van het naturel beslag over de bodem van de springvorm. Bak de eerste laag een paar minuten af. Neem de springvorm uit de oven als de naturel laag klaar is. Verdeel vervolgens 2 tot 3 eetlepels van het gekruide beslag over de naturel laag en maak een tweede laag. Bak deze laag weer een paar minuten af.

  8. Herhaal dit proces tot de springvorm gevuld is.

  9. Snij de zijkanten voorzichtig weg om de lagen van de spekkoek zichtbaar te maken.

  10. Serveer de spekkoek met Halo Top ijs

Chocolade Hazelnoot Bonbons

RECEPT CREDIT  DESSERTS WITH BENEFITS

ingrediënten:

3 pinten Chocolade Halo Top

2 eetlepels Nutella

6 hazelnoten

Siliconen bakvorm met 12 halve bol vormen (https://www.amazon.com/gp/product/B01HNJEYBQ/)

1 kopje geplette hoorntjes

227gr gesmolten chocoladeschilfers

1 eetlepel gesmolten kokosolie

3/4 kopje gehakte hazelnoten

instructies:

  1. Plaats de siliconen bakvorm op een bakplaat. Maak plaats in je vriezer voor de bakplaat.

  2. Schep de Halo Top in de bakvorm en spreid het ijs uit tot het gelijk verdeeld is. Plaats de bakplaat 2 uur in de vriezer.

  3. Gebruik een theelepel om in het midden van elke bol ijs een kleine holte te maken. Schep 1 theelepel Nutella in de holtes en duw er een hazelnoot in. Plaats de bakvorm 1 uur in de vriezer.

  4. Werk snel en plaats de bevroren halve ijsbollen op de bakplaat. Voeg hierna de halve bollen ijs en de halve bollen met Nutella en hazelnoot samen om zo een ijsbal te maken. Plaats de bakplaat 1 uur in de vriezer.

  5. Vul een ondiepe schaal met de geplette hoorntjes. Rol de ijsbollen in het mengsel tot ze volledig bedekt zijn, leg ze daarna terug op de bakplaat en plaats ze opnieuw 1 uur in de vriezer.

  6. Meng de gesmolten chocolade, gesmolten kokosolie en gehakte hazelnoten in een kleine schaal.

  7. Prik met een vork door een ijsbol en schep de chocolade erover, plaats de ijsbal daarna opnieuw op de bakplaat. Doe dit ook met de rest van de bollen. Plaats de bakplaat 1 uur in de vriezer.

  8. Genieten!