Spekkoek

HT19_NL_Spekkoek_1080x1080px.jpg

ingrediënten: 

1 tl kaneel
1/2 tl kardemom
1/8 tl kruidnagel
1/8 nootmuskaat
10 eieren
500 gram boter
250 gram suiker
1 tl vanille extract
250 gram patent bloem
1 tl zout


instructies:

  1. Begin met het splitsen van de eieren. 

  2. Mix vervolgens de boter, vanille en suiker in een aparte kom. Mix de eierdooiers stuk voor stuk door het geheel.

  3. Klop de eiwitten in een andere kom op tot ze stijf zijn. Roer de eiwitten voorzichtig door het boter mengsel. Voeg vervolgens een klein beetje bloem en zout toe aan het mengsel en roer het geheel voorzichtig door elkaar. Herhaal dit tot alles gemengd is en er een beslag ontstaat.

  4. Verdeel het beslag in twee delen. Voeg de kruiden aan een deel toe en roer het door het beslag heen.

  5. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.

  6. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

  7. Verdeel 2 tot 3 eetlepels van het naturel beslag over de bodem van de springvorm. Bak de eerste laag een paar minuten af. Neem de springvorm uit de oven als de naturel laag klaar is. Verdeel vervolgens 2 tot 3 eetlepels van het gekruide beslag over de naturel laag en maak een tweede laag. Bak deze laag weer een paar minuten af.

  8. Herhaal dit proces tot de springvorm gevuld is.

  9. Snij de zijkanten voorzichtig weg om de lagen van de spekkoek zichtbaar te maken.

  10. Serveer de spekkoek met Halo Top ijs