Chocolade avocado taart

RECEPT CREDIT:  LIZ SHAW, MS, RDN, CLT

RECEPT CREDIT: LIZ SHAW, MS, RDN, CLT

ingredienten:

480g havermout

3/4 theelepel bakpoeder

1/4 theelepel baksoda (zuiveringszout)

Een snufje grof zout

3 theelepels ongezoete cacaopoeder

1 gepureerde avocado

1 groot ei (of 60 ml eiwit)

1 theelepel amandel extract

240ml amandelmelk (of melk naar keuze)

60ml maple syrup

1 tub Chocolate Halo Top

113 gram chocolate (70% cacao) in stukjes

instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden

  2. Blender de havermout fijn

  3. Voeg bakpoeder, baksoda, zout en cacaopoeder toe. Mix alles door elkaar (meestal ongeveer 30 seconden)

  4. Voeg een gepureerde avocado, een ei, amandel extract, amandel melk en maple syrup toe. Mix met een spatel.

  5. Voeg langzaam 60ml van de haver/bloem mix bij de avocado puree. Mix en voeg alles bij elkaar.

  6. Schenk het beslag en verdeel in vier gelijke stukken van c.a. 7 cm in ronde of rechthoekige bakvormen.

  7. Bak in de oven voor 28 minuten, je kunt met een satéprikker checken of het klaar is.

  8. Laat de cake 5 minuten afkoelen (op een afkoelrek)

  9. Haal de Chocolate Halo Top tub uit de vriezer om wat zachter te worden.

  10. Voeg ruim Halo Top ijs toe op de cake en leg een andere cake erop.

  11. Garneer met stukjes chocolade, en genieten maar!