Chocolade Hazelnoot Bonbons

RECEPT CREDIT  DESSERTS WITH BENEFITS

ingrediënten:

3 pinten Chocolade Halo Top

2 eetlepels Nutella

6 hazelnoten

Siliconen bakvorm met 12 halve bol vormen (https://www.amazon.com/gp/product/B01HNJEYBQ/)

1 kopje geplette hoorntjes

227gr gesmolten chocoladeschilfers

1 eetlepel gesmolten kokosolie

3/4 kopje gehakte hazelnoten

instructies:

  1. Plaats de siliconen bakvorm op een bakplaat. Maak plaats in je vriezer voor de bakplaat.

  2. Schep de Halo Top in de bakvorm en spreid het ijs uit tot het gelijk verdeeld is. Plaats de bakplaat 2 uur in de vriezer.

  3. Gebruik een theelepel om in het midden van elke bol ijs een kleine holte te maken. Schep 1 theelepel Nutella in de holtes en duw er een hazelnoot in. Plaats de bakvorm 1 uur in de vriezer.

  4. Werk snel en plaats de bevroren halve ijsbollen op de bakplaat. Voeg hierna de halve bollen ijs en de halve bollen met Nutella en hazelnoot samen om zo een ijsbal te maken. Plaats de bakplaat 1 uur in de vriezer.

  5. Vul een ondiepe schaal met de geplette hoorntjes. Rol de ijsbollen in het mengsel tot ze volledig bedekt zijn, leg ze daarna terug op de bakplaat en plaats ze opnieuw 1 uur in de vriezer.

  6. Meng de gesmolten chocolade, gesmolten kokosolie en gehakte hazelnoten in een kleine schaal.

  7. Prik met een vork door een ijsbol en schep de chocolade erover, plaats de ijsbal daarna opnieuw op de bakplaat. Doe dit ook met de rest van de bollen. Plaats de bakplaat 1 uur in de vriezer.

  8. Genieten!