Tiramisu Cake

RECEPT CREDIT  DESSERTS WITH BENEFITS

ingrediënten: 

Lange vingers:

  • 6 eetlepels kokosmeel 

  • ¼ theelepel bakpoeder 

  • Een snufje zout 

  • 3 eieren, op kamertemperatuur 

  • 60ml Pure Maple Syrup 

  • 60ml kokosolie, gesmolten 

  • 2 theelepels vanille extract 

Vulling en toppings: 

  • 3 eetlepels espresso of sterke koffie 

  • 1½ eetlepel Golden Rum of Kahlua 

  • 2 tubs Vanilla Bean Halo Top 

  • 1 eetlepel pure cacaopoeder •

instructies:

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius en spray een ovenschaal van ongeveer 20x13cm in met bakspray. 

  2. Meng het kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom. 

  3. Gebruik een andere kom om de eieren, gesmolten kokosolie, de Maple Syrup en het vanille extract te mengen totdat het glad is. Doe dan de droge ingrediënten bij de natte en mix totdat het mengsel glad is. 

  4. Schep het beslag in de ovenschaal en bak voor 25 minuten of totdat het midden stevig is als je erop tikt. 

  5. Laat je lange vingers geheel afkoelen op een roostertje. 

  6. Bedek een langwerpige bakvorm van 20x13cm met plasticfolie (of met bakpapier) 

  7. Meng de espresso en rum (of Kahlua) bij elkaar in een kleine kom 

  8. Snijd de cake in 16 vingers en leg er 8 in de langwerpige bakvorm. Druppel er dan ongeveer de helft van het koffie en rum mengsel overheen. Schep een tub Halo top over de vingers en strijk het glad. Stuif de helft van de cacaopoeder over het ijs. Plaats de bakvorm voor 1 uur in de vriezer.

  9. Leg daarna de overige “vingers” op de cacaopoeder, druppel daar de rest van het koffie/rum mengsel overheen, daarna schep je de laatste tub Halo Top erbovenop en strijk je die weer glad. Stuif het laatste beetje cacaopoeder eroverheen en leg de bakvorm voor 2 uur in de vriezer. 

  10. Snijd de Tiramisu in 8 stukken of plakken. Serveer gelijk en smullen maar!